– Målet med dette «brevet» er terapeutisk på den måten at det er en del av min helning. I tillegg ønsker jeg å formidle til andre hvor store konsekvenser slikt kan ha. Og kanskje er det noen som har vært utsatt for det samme som vil føle seg mindre alene, skriver Natalie Harehjeld i et sterkt og personlig blogginnlegg på nettsiden til medlemsorganisasjonen Mental Helse.
Skribentene i Psykobloggen kommer fra alle lag av samfunnet og består av blant annet pasienter, behandlere, politikere og kunstnere. Natalie Harehjeld er utdannet sosionom og personlig trener. Hun er erfaringskonsulent og har tidligere vært styremedlem i Norsk-Colombianos forening.
– Det er ikke alltid slik at kroppen sitt automatiske instinkt er å slåss tilbake. Man kan kjenne på at man vil eller at man burde, men at man ikke klarer. Dette kalles «rape induced paralysis» eller «tonic imobility». Det er en autonom respons, noe som vil si at den ikke er viljestyrt. Kroppen fryser i situasjoner som fremkaller frykt, skriver Natalie Harehjeld.
Hun understreker at hun får god hjelp på distriktspsykiatrisk senter (DPS), fra fastlege og av personer hun har valgt å snakke med i privat nettverk. I sitt blogginnlegg anbefaler hun gratistilbudet til Dixi, et ressurssenter for personer utsatt for overgrep.