
Forskningsprogrammet Psykisk helse (som ble avsluttet i 2015) har, som Andersen og medarbeidere hevder, i stor grad tildelt midler til forskningsmiljøer hvor prosjektlederne har biomedisinske og naturvitenskapelige tilnærminger til psykisk helse. Prosjektene som fikk bevilgning har i stor grad gjenspeilet søkermassen og de prioriteringer som fremgår av programplaner og utlysninger vedtatt av styrende organer i Forskningsrådet. Det vil alltid være uenighet om midler prioriteres på den optimale måten, og Forskningsrådets beste garanti for en velbegrunnet prioritering er å involvere ekspertene på området.
Midler til forskning på mental helse kanaliseres gjennom flere programmer i Forskningsrådet.
Det er verdt å merke seg at midler til forskning på mental helse kanaliseres gjennom flere programmer i Forskningsrådet, og dersom Andersen og kolleger hadde gått gjennom alle Forskningsrådets programmer som i samme perioden har tildelt midler til forskning på psykisk helse, ville de i større grad funnet perspektivene de etterlyser.
Forskningsrådet er enig med forskerne i at tverrfaglighet og brukermedvirkning må fremmes også innenfor forskning knyttet til psykisk helse. I fjor opprettet Forskningsrådet tre store forskningsprogrammer innenfor helsefeltet (Bedre helse, Helsevel og God behandling), og alle disse har en tung vektlegging av tverrfaglighet og brukermedvirkning.