Tilknytningspsykologene arrangerer fordypningskurs i veiledningsprogrammet for ansatte i barnehage SBI.
Les mer om fordypningskurset her.
Innhold
Relasjonsarbeid i barnehagen krever ofte at man arbeider over tid. Dette kurset vil gi deg verktøy og kunnskap for å kunne arbeide prosessbasert, enten gjennom veiledning eller med prosjekter med de ansatte i barnehagen.
Kurset gir en fordypning i hvordan man anvender kunnskap fra utviklingspsykologien og boken «Se barnet innenfra» for alle barn, men særlig de barna som trenger den trygge relasjonen aller mest. Et av temaene under disse to dagene er å øke forståelsen for barn som har med seg utrygge erfaringer og for barn med temperamentsmessige utfordringer.
Kurset gjennomgår et videomateriale utviklet med FolkOm og Marthe Sveberg. Etter kurset vil kursdeltakere få videomateriale som hjelp til å arbeide prosjektbasert i barnehagen.
Kurset gir også innføring i tenkning rundt arbeid med personale i barnehagen basert på kunnskap fra bl.a. tilknytningsteori.
Under dette to dagers kurset vil du lære om:
- Om arbeid med barn og ulike temperament
- Om arbeid med utrygge barn
- Arbeide med utfordrende situasjoner som f.eks. rutinesituasjoner, konfliktsituasjoner o.l.
- Om å anvende prinsipper fra tilknytningspsykologi i foreldresamarbeidet
- Om å anvende prinsipper fra tilknytningspsykologi i utviklingen av arbeidsmiljøet
I tillegg vil du få konkret innføring i:
- Innføring i filmer: Vi vil presentere filmer som er utviklet for å styrke dine kursdeltakeres forståelse og kompetanse.
- Manual: En manual vil bli introdusert, som inneholder viktig informasjon og retningslinjer.
- Arbeidshefte: Du vil innføres i et arbeidshefte som er designet for å støtte kursdeltakernes læring og anvendelse av kurset.
- Medlemsside: Vi vil gjennomgå medlemssiden som inneholder filmer, manual, og arbeidshefte.
- Vi vil dele erfaringer med å holde psykoedukative kurs for å ruste deg i å arbeide med foreldre og personal.
Det vil arrangeres vedlikeholdskurs:
- Innføring i nye filmer: Vi vil presentere nye filmer som er utviklet.
- Oppdateringer i manual: Oppdateringer manual vil bli introdusert.
- Oppdateringer i arbeidshefte: Oppdateringer i arbeidshefte vil bli også bli gjennomgått.
- Oppdateringer medlemsside: Når vi har fornyet medlemssiden og oppsettet av SBI © gir vi deg en innføring i hvilke fordeler det vil innebære for deg som kursholder og for kursdeltakerne.
- Deling av praksiserfaringer: I tillegg til det formelle programmet, vil vi åpne for drøftinger hvor du vil ha muligheten til å dele dine erfaringer og refleksjoner rundt det å holde SBI © kurs. Dette er en anledning til å lære av hverandre og videreutvikle dine ferdigheter som kursholder.
- Når du trenger en ny start: Om du ikke har kommet i gang med å holde kurs, håper vi at dette kurset vil gjøre det lettere for deg.
Målgruppe
Kurset er egnet for alle som jobber med veiledning og ledelse innenfor barnehagesystemet. Kursets nytteverdi er å få en utvidet forståelse av hva barn trenger for å kjenne seg trygge, ideer til foreldresamarbeid og det å gi kollegastøtte. Materialet vil også bidra til å kunne arbeide prosess- og prosjektbasert i den enkelte barnehage.
For å delta kreves det at du har relevant utdanning fra høyskole eller universitet. Det er en fordel om du er kjent med boken «Se barnet innenfra» og/eller har tatt COS P. Dersom du har annen relevant utdanning og er i tvil om den er tilstrekkelig, ta kontakt med oss for en avklaring.
Vedlikeholdsaktivitet for psykologer
Kurset er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for psykologer med 12,5 timer.
Materiale
Kurset gir tilgang til:
- Nytt videobasert veiledningsmateriale
- Nye arbeidshefter for bruk i veiledning/prosjekt
- Måter å arbeide med personal og foreldre
- For å få tilgang til kursmateriale må det undertegnes en lisensavtale. Avtalen fornyes ved deltakelse på et 4 timers vedlikeholdskurs minimum hvert tredje år.
Praktisk informasjon
Kurspris for kurs i 2025: 15.500,– + kostnad på 475,– for fysisk manual som leveres ut første kursdag eller sendes ut før kurset ved online kurs.
Prisen inkluderer også videomateriale, arbeidshefter, digital manual og tilgang til lukkede medlemssider etter kurset. Det blir en del nytt materiale som vil følge kurset fra 2024 blant annet video for visning på foreldremøter i forbindelse med oppstart i barnehage.
Dato:
- 1.–2. september 2025
Tid: 09:00–16:00
Sted: Online på Zoom
Kursholder: Kursholder på norske kurs blir enten Stig Torsteinson, Ida Brandtzæg eller Marie Midtsund.