Avisa Oslo skriver at etter at treningskjeden SiO Athletica innførte en kjønnsnøytral garderobe på senteret Domus Athletica, vurderer SATS nå å følge etter.
Nylig åpnet treningskjeden SiO Athletica en kjønnsnøytral garderobe på senteret Domus Athletica ved Blindern i Oslo.
Flere medlemmer har etterspurt tilbudet
Avisen skriver at garderoben har fellesdusj, låsbare skap og et toalett, men ikke egne båser.
Alle, uansett kjønn og alder, kan bruke garderoben. Det gjelder for eksempel personer uavhengig av kjønnsidentitet eller barnefamilier som vil skifte i samme garderobe.
– Det er absolutt et tema for oss. Det er vi positive til. Vi ser på hvordan vi kan legge til rette for det, sier Sebastian Kvarme, kommunikasjonssjef i Sats til Avisa Oslo.

STØTTER FORSLAGET: Malin Lossius mener at kjønnsnøytrale garderober vil være bra for mange. Foto: Privat.
Og legger til:
– Vi ønsker at alle skal føle seg velkommen hos oss. Vi har store toaletter utenfor garderobene, men de har ikke dusj. Så det er en ting vi ser på.
Kvarme bekrefter også at det er flere medlemmer som har etterspurt et slikt tilbud.
Sats har i dag 32 treningssentre i Oslo.
– Det er en stor misforståelse
Malin Lossius, kjent fra sosiale medier som «facebymalin», deltok nylig i en debatt på TikTok, der det på et tidspunkt var over 2000 seere tilstede.
Lossius forklarer til Psykologisk.no at hun selv har en god venn som er trans, og at hun føler på et ansvar for å støtte LHBT-miljøet gjennom plattformen sin.
– Kjønnsnøytrale garderober er en fin ting, og egentlig noe som allerede eksisterer. Vi hadde for eksempel kjønnsnøytrale toaletter på skolen min da jeg var liten. Det er ikke bare en fin ting for transpersoner eller ikke-binære, det er en fin ting for alle.
Lossius understreker at kjønnsnøytrale garderober gjør at flere kan føle seg trygge, og at det kan være mye hat mot transpersoner i situasjoner som kan oppstå på offentlige toalett eller i garderober.
– Det blir spredd mye hat mot transpersoner, så det kan i verste fall være utrygt å bruke offentlige garderober eller toalett.
– Det er også en stor misforståelse om at det skal være én stor felles garderobe, men det er ikke tilfelle. Det vil fortsatt være jente- og guttegarderober.
Lossius sier også at hun har mottatt en rekke gode tilbakemeldinger for sine meninger i debatten.