Blant dem som kritiserer beslutningen, er studieleder ved OsloMet, Victoria Telle Hjellset, og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, Kristin Martinsen. Sistnevnte har doktorgrad i angst og depresjon blant barn og unge, skriver NRK.
– Det er problematisk at det ikke er psykologfaglig kunnskap i Koronakommisjonen. Det forundrer meg, fordi vi har behov for å vite mer om veien videre, sier Martinsen til kanalen.
Kommisjonen ble satt ned av Erna Solbergs regjering for å vurdere konsekvensene av pandemien. Leder i kommisjonen, Egil Matsen, har uttalt at de skal se på de sosiale og økonomiske konsekvensene av pandemien, og at de vil berøre det psykososiale.
Koronakommisjonen gransker hva som skjedde i de dagene regjeringen bestemte å stenge ned samfunnet i 2020. Kommisjonen har blant annet kommet frem til at vurderingene som ble gjort for barn og unge var for svake:
«Vi finner særlig grunn til å påpeke den manglende utredningen av hvilke konsekvenser tiltakene kunne få for barn og unge. Det er ingenting som indikerer at helsemyndighetene vurderte hvilke følger det ville få for barn og unge at skoler, barnehager og fritidsaktiviteter ble stengt», skriver kommisjonen ifølge Aftenposten.