Hvordan kan vi sammen regulere elevers emosjonelle utrykk i skolehverdagen?
Sinne, tristhet, frustrasjon, engstelighet og likegyldighet er en naturlig del av skolehverdagen. Hvordan tåler vi voksne disse følelsene? Hvordan kan vi voksne møte barn og unge slik at følelsene ikke står i veien for læring?
Les mer hos RBUP Øst og Sør.
Målgruppe
Lærere, skolehelsetjenesten, skoleledere, rådgivere, sosiallærere og psykologer.
Kursinnhold
Fremtidens skole er i støpeskjeen og ny overordnet del av læreplanen sier at folkehelse og livsmestring som tverrgående tema skal ta for seg «mellommenneskelige relasjoner, å kunne sette grenser og respektere andres, og å kunne håndtere tanker, følelser og relasjoner». Barn og unge trenger å forstå egne følelser for å takle dem på en god måte. Det å kunne identifisere egne og andres følelser er en viktig ferdighet, som hjelper elever å bli bedre utrustet til å gå ut i verden og møte andre. For å få til dette, trenger barn og ungdom voksne som er villige til å tåle barns følelser, også de vanskelige. I tillegg kan emosjonell kompetanse være et nyttig kunnskapsgrunnlag for skolen, og samarbeidspartnere, i gjennomføringen av folkehelse og livsmestring som en integrert del av den pedagogiske hverdagen.
Denne opplæringsdagen er praktisk rettet til bruk i arbeid med elever med fokus på å gjenkjenne og forstå følelser samt hjelpe elever i håndteringen av disse. Formen vil veksle mellom undervisning, øvelser, refleksjoner og felles drøftinger. Dagen er relevant for alle som jobber med barn og unge, enten i skolen, PPT, lavterskeltilbud i bydel eller skolehelsetjenesten.
Kurset er praktisk rettet og har en allmenn tilnærming til temaet.
Godkjennes som syv timers vedlikeholsdaktivitet av Psykologforeningen.
Kursholdere
- Frederik Ferstad Skoe er psykolog og jobber i skolehelsetjenesten i bydel Frogner, og har tidligere jobbet i BUP og PPT. Han har et stort engasjement for skolen, og lærere spesielt, som ressurs i barn og unges psykososiale utvikling.
- Evalill Bølstad Karevold er psykolog og jobber som førsteamanuensis på Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo, og har tidligere jobbet i BUP og BUPA. Hun har lang erfaring i å forske på og undervise om psykisk helse og emosjonell utvikling hos barn og ungdom, inkludert temaene temperament og emosjonsregulering.
Sted: Oslo, RBUP Øst og Sør.
Dato og tid: mandag 27 april 2020, kl. 09:00-15:30.