Hvordan besvarer jeg de invitasjonene som ligger i barn og unges mistrivsel? Les mer om kurset hos RBUP Øst og Sør.
Om kurset
Vår tids stigende fokus på individuelle kompetanser, mangler og tidlig diagnostisering medfører at barn og unge ofte beskrives ‒ men ikke forstås. Det er selve spørsmålet om hva som er galt med individet som fører oss på avveie, og vi ser hvordan kreativiteten forsvinner i de mange kontrollsystemer. Basert på forholdet mellom kjernesymptomer og kjernefenomener diskuteres hvordan sosial uorden gjøres til individuell uorden.
Presentasjonen omtaler barn og unge, hvor vanskelighetene ofte beskrives som angst, eksekutive funksjoner, traumer og tilknytningsforstyrrelser. Disse vanskelighetene er innleiret i sosiale, kontekstuelle og relasjonelle sammenhenger, hvor det tegnes et bilde av barn og unge, som søker tilknytning, mening og sikkerhet om egen betydning.
Gjennom eksempler fra praksis (kasus og videodemonstrasjon) demonstreres hvordan vi som terapeuter kan samtenke utredning og intervensjon og hvordan vi kan bidra til utvikling av det uante ‒ av det vi enda ikke har sett.
Formen vil veksle mellom opplegg, øvelser, refleksjoner og felles drøftinger.
Du lærer om
- Hvordan møte barn og unge som viser symptomer på at de har det vanskelig.
- Forståelsen av barn og unges mistrivsel.
- Begrepene invitasjon og uante muligheter.
- Hvordan vi som terapeuter kan samtenke utredning og intervensjon.
- Kreativitet i arbeidet med barn og unge som strever.
Målgrupper
Psykologer ‒ Familievern ‒ Spesialhelsetjenesten.
Tidligere studenter på videreutdanning i familieterapi ved RBUP Øst og Sør, kommunale helsetjenester, barnehage, skole, BUP og barnevern.
Kursholder
Jørn Nielsen, klinisk psykolog, PhD, Vejle, Danmark. Nielsen er privatpraktiserende psykolog og har gjennom mange år arbeidet med barn, unge og familier i utsatte posisjoner. Han har skrevet artikler og bøker om foretrukne forståelser av problematferd og fremtredelsesformer, om samarbeidet mellom forskjellige instanser og om etablering av foretrukne nettverk. I 2004 utga han boken «Problemadfærd ‒ børns og unges utfordringer til fællesskabet» (Hans Reitzels forlag). I 2005 redigerte han sammen med Søren Hertz et temanummer av tidsskriftet Psykologisk Pædagogisk rådgivning: «Oplevelse af Sammenhæng ‒ et fælles ansvar» (nummer 5-6).
Sted: RBUP Øst og Sør, Gullhaugveien 1-3, 0484 Oslo.
Plasser: 25.
Pris: 1.200 NOK inkludert lunsj.
Dato: 5. april 2019. Kl 09.00 ‒ 15.30. Registrering fra kl. 08.30.
Påmeldingsfrist: 22. mars 2019.